McCann Erickson Headquarters

1 of 6

Project Information

Office Refurbishment, London
Client: McCann Erickson Advertising Agency


Our brief was to refurbish the lower-ground floor level of advertising agency, McCann Erickson's London headquarters. The scheme reintroduces an industrial aesthetic, stripping out the plasterboard compartmentalized fit out and replacing it with a more dynamic and creative environment. The new interior adopts the graphic language of the motor industry, reflecting the original use of the building which was as a multi-storey car park, built in the 1930s.


A series of seven editing suites are presented as individual units with shop fronts onto an interior streetscape, which culminates at the reception desk. Casual seating is built-in to the streetscape structure. Materials include chrome, plywood, mesh and rubber flooring which folds up onto the timber walls. Additional bespoke laser-cut plywood furniture and angle poise lamps are arranged throughout the space. The audio edit room is distinguished as a conspicuous chrome pod.


The project won an FX Award 2006 in the category of Workspace Environment.